Zo haal je het effect van marketing keihard onderuit!

Zo haal je het effect van marketing keihard onderuit!

Rien Tholenaar | Blog

Veruit de meeste ondernemers zijn zich er wel van bewust dat ze moeten investeren in marketing. Deels om een betere en bredere naamsbekendheid te krijgen, maar vooral ook om de producten en diensten goed onder de aandacht van de doelgroep te brengen. Daarnaast is marketing ook noodzakelijk om de omzet te verhogen via bijvoorbeeld meer offerte-aanvragen of (online) bestellingen.

Strategische aanpak

Effectieve marketing vraagt om een doelgerichte en gestructureerde aanpak. Zorgvuldigheid en continuïteit zijn twee bepalende factoren binnen doeltreffende marketing. Zonder duidelijke strategie zal nooit het optimale rendement uit het marketingbudget gehaald worden. Met een gedegen aanpak biedt marketing voor elke onderneming een meerwaarde. Sterker nog, marketing is voor vrijwel elk bedrijf een essentieel onderdeel.

Verwachtingen waarmaken

Mits het goed wordt aangepakt biedt marketing mooie kansen voor ondernemers. Maar ook al geef je alle on- en offline marketing uit handen aan een gespecialiseerd bureau, dan nog liggen er bedreigingen op de loer waarmee de effectiviteit van marketing keihard onderuit gehaald wordt. De twee belangrijkste afknappers voor potentiële klanten zijn:

  • Geen goede opvolging van offerte-aanvragen en bestellingen. Mede door actieve marketing komen er veel nieuwe aanvragen van potentiële opdrachtgevers binnen, maar die worden niet professioneel en adequaat opgevolgd en die mogelijk nieuwe klanten haken dus af.
  • Veel negatieve reviews. Mede door actieve marketing trekt een website of webshop veel bezoekers, maar die knappen af op de vele negatieve reviews die ontevreden klanten hebben achtergelaten.

Alles moet kloppen

De moraal van dit verhaal is dat marketing pas het gewenste effect heeft als alle klopt. Als je als bedrijf niet 100% waar kan maken wat je in alle marketinguitingen belooft, dan kost dat je meer dan dat het oplevert. Niet alleen financieel, maar ook qua imago en reputatie.

Wil je hier meer over weten? Neem dan zeker even contact met ons op.

BENIEUWD NAAR ONZE WERKWIJZE?

Neem contact met ons op

Ga met ons in zee

Zit je verlegen om advies, heb je een vraag naar aanleiding van onze (geleverde) diensten of wil je een offerte aanvragen? Bel ons gerust. Wij staan voor je klaar.

Start vandaag (werk/projecten/blogs)
reCAPTCHA
Niels Havermans
Webdeveloper & vormgever, niels@ritho.nl

Wij werken samen met

Contact

RITHO Online Specialist
Kalisbuurt 1
4698 CN Oud-Vossemeer
0166-672102
info@ritho.nl

Blijf op de hoogte

Werken met duidelijke taal, korte lijnen en een persoonlijke aanpak heeft ons gebracht waar we nu staan. Daar zijn we bijzonder trots op!