Wat is linkbuilding en waarom is het belangrijk? | RITHO

Wat is linkbuilding en waarom is het belangrijk?

Tessa Bouters | Blog

Heel simpel gezegd is linkbuilding het plaatsen van een link naar jouw website op een andere website. Door het verzamelen van die links zal een zoekmachine zoals Google je website hoger waarderen in de resultaten. Linkbuilding is een SEO-strategie die al jarenlang wordt gebruikt om hoger te scoren in Google. Vroeger kon je een link in korte tijd op 100 startpagina’s laten zetten waardoor je een week later op de eerste positie van Google terechtkwam. Tegenwoordig werkt die techniek niet meer. Het gaat nu niet meer om kwantiteit, maar om kwaliteit.

Werkt linkbuilding nog steeds?

Om linkbuilding succesvol in te zetten als SEO-strategie moet je er anders mee omgaan dan een aantal jaren geleden. Het gaat niet meer om het verzamelen van een grote hoeveelheid backlinks in korte tijd. In plaats daarvan bouwen we een linkprofiel geleidelijk op. Als je dat niet doet, kunnen zoekmachines je bestraffen, waardoor je website mogelijk helemaal niet meer in de resultaten te zien is. Je moet dus voorzichtig omgaan met linkbuilding en niet zelf aan de slag gaan met het verzamelen van een grote hoeveelheid links in korte tijd.

Linkbuilding in 2020, hoe werkt dat?

Tegenwoordig is het belangrijk dat links worden verwerkt in unieke blogs of artikelen. Een losse link is veel minder waard dan een link die wordt verwerkt in een tekst die is geschreven door onze tekstschrijvers. De website waarop je link wordt geplaatst moet aan een aantal eisen voldoen. Het is belangrijk dat het onderwerp aansluit bij je eigen website. Het is namelijk opvallend als je een link hebt van een website over papegaaien terwijl je zelf een bouwbedrijf bent. Daarnaast is het belangrijk dat de website waarop je een link plaatst de juiste autoriteit heeft. Hoe hoger de trust flow en page authority, hoe beter.

Je website hoger in de resultaten van Google door linkbuilding

Zoekmachines als Google hechten veel waarde aan waardevolle links die je hebt opgebouwd. Je kunt het zien als een soort bewijs van de kwaliteit van je website. Wanneer je je linkprofiel geleidelijk opbouwt zal je website naar verloop van tijd gaan stijgen in de resultaten van zoekmachines. Omdat het even duurt voordat Google een link opmerkt, kun je geen directe resultaten verwachten. Geduld is een schone zaak!  

Hoe werkt Linkbuilding bij RITHO?

Wij hebben toegang tot een grote hoeveelheid websites die we kunnen inzetten voor het opbouwen van jouw linkprofiel. We zorgen ervoor dat het onderwerp van zo’n website goed aansluit bij je eigen website. Op die manier bouw je een relevant en waardevol linkprofiel op, waarmee jouw website naar verloop van tijd een hoge positie in Google kan bereiken. Let er wel op dat een positie in Google niet alleen afhankelijk is van link building. Als je een website hebt die enorm traag is of niet goed beveiligd, is de kans groot dat je nooit hoge posities behaalt. Wil je door RITHO een betrouwbaar linkprofiel op laten zetten? Neem dan contact met ons op, zodat we de mogelijkheden kunnen bespreken.

BENIEUWD NAAR ONZE WERKWIJZE?

Neem contact met ons op

Ga met ons in zee

Zit je verlegen om advies, heb je een vraag naar aanleiding van onze (geleverde) diensten of wil je een offerte aanvragen? Bel ons gerust. Wij staan voor je klaar.

Start vandaag (werk/projecten/blogs)
reCAPTCHA
Niels Havermans
Webdeveloper & vormgever, niels@ritho.nl

Wij werken samen met

Contact

RITHO Online Specialist
Kalisbuurt 1
4698 CN Oud-Vossemeer
0166-672102
info@ritho.nl

Blijf op de hoogte

Werken met duidelijke taal, korte lijnen en een persoonlijke aanpak heeft ons gebracht waar we nu staan. Daar zijn we bijzonder trots op!