Ontdek ook de kracht van influencer marketing - RITHO Marketing & Communicatie
Ontdek ook de kracht van influencer marketing

Rien Tholenaar
7 januari 2019

Ontdek ook de kracht van influencer marketing

Geplaatst op 7 januari 2019 door

Onlangs kwam ik tot de ontdekking dat ik de titel ‘Influencer marketeer’ achter mijn naam heb staan. Toen ik daar door één van mijn relaties op gewezen werd ben ik me natuurlijk direct gaan verdiepen in die materie. Je wilt toch immers zelf graag weten wie je bent, nietwaar? Het blijkt allemaal minder spannend dan de naam doet vermoeden. Maar ik ben er best een beetje trots op dat anderen mij als influencer zien, terwijl ik mij daar tot voor kort nooit van bewust was.

Goed gezelschap

Influencer marketing is een vorm van marketing waarbij er een persoon of groep wordt ingezet om invloed uit te oefenen op het gedrag van de doelgroep. Influencers hebben veel volgers op social media. Door de informatie die via die kanalen wordt gedeeld heeft de persoon in kwestie een bepaalde autoriteit opgebouwd. Wat een influencer via teksten, foto’s en video’s wereldkundig maakt, trekt de aandacht en wordt als nieuwswaarde gretig geabsorbeerd door de consument. De vele vloggers en bloggers zijn met name onder jongeren de meest bekende influencers.

"Wat een influencer via teksten, foto’s en video’s wereldkundig maakt, trekt de aandacht en wordt gretig geabsorbeerd door de consument."
Rien Tholenaar

Zender met veel ontvangers

Mijn ego werd best een beetje gestreeld toen ik door anderen als influencer werd aangesproken. Dat ik dat als oude rot in het vak nog mee mag maken. Natuurlijk weet ik als ervaren marketeer verdraaid goed wat de mogelijkheden zijn en wat de kracht is van online marketing. Ik heb de transitie van papier naar digitaal en interactief communiceren immers van dichtbij meegemaakt. Uiteraard weet ik daarom ook dat effectieve online marketing valt of staat bij een groot en doelgericht bereik. Zelf heb ik er een tijdje over gedaan om dat te bereiken en ik was me er niet zo van bewust dat ik stap voor stap influencer werd. Nu ik me daar in verdiept heb begrijp ik nog beter wat influencer marketing inhoudt en wat daarvan de grote kracht is.

Wilt u weten of influencer marketing ook voor het promoten van uw diensten of producten interessant is, nodig mij gerust uit voor een kop koffie.


Reacties zijn gesloten.

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief!