Gratis advies over crisiscommunicatie en voorlichting - RITHO Online Specialist

Gratis advies over crisiscommunicatie en voorlichting

Rien Tholenaar | Blog

In de crisissituatie die door het coronavirus is ontstaan, blijkt er binnen het bedrijfsleven een grote behoefte te zijn aan professionele ondersteuning en advies op het gebied van crisiscommunicatie en publieksvoorlichting. Als steun voor en uit solidariteit met ondernemers en bestuurders bieden wij gratis advies over crisiscommunicatie en voorlichting. Wil je hiervan gebruikmaken, neem dan contact op met Rien Tholenaar via rien@ritho.nl of bel 06-12174933.

Hoe nu om te gaan met marketing?

Ondernemers willen hun bedrijf onder alle omstandigheden liefst zo goed mogelijk laten presteren. Om meer volk over de vloer te krijgen en zoveel mogelijk omzet te genereren wordt ingezet op on- en offline marketing. Los van het feit dat alle drukbezochte evenementen en locaties voorlopig t/m 6 april aanstaande gesloten zijn, is ons advies aan winkelbedrijven, tuincentra en andere publieksgerichte ondernemingen vanuit veiligheidsoogpunt terughoudend te zijn in marketing die gericht is op het binnenhalen van extra fysieke klandizie.
Richt je juist nu meer op online verkoop en telefonisch contact voor acquisitie. Het op beperkte schaal kunnen blijven bedienen van klanten die je zaak bezoeken is in deze precaire situatie al heel wat. Nu fanatiek inzetten op het promoten van winkelbezoek of stunten met winkelacties is onder de huidige omstandigheden even ongepast als ineffectief. Ons advies: Laten we ons gezond verstand gebruiken, elkaar steunen en creatief nadenken over hoe ondernemend Nederland zich door deze moeilijke periode heen kan slaan. Ook voor dit soort moeilijke vraagstukken kunt u uiteraard een beroep doen op onze expertise.

RITHO en het coronavirus

Er wordt vanuit de Rijksoverheid in deze tijd van crisis gerekend op extra inzet van een aantal zogenoemde ‘cruciale beroepen’. Daaronder valt ook media en communicatie. Onze communicatiespecialisten en online media-experts draaien dan ook overuren om de crisiscommunicatie en publieksvoorlichting voor bedrijven en instellingen in goede banen te leiden. Maar daarbij hebben wij ons als bureau ook zelf aan de diverse richtlijnen en voorzorgsmaatregelen te houden.
Op advies van de Rijksoverheid en het RIVM hebben wij tot nader order de volgende aanpassingen op onze normale werkwijze doorgevoerd:
  • Afspraken binnen en buiten kantoor worden beperkt tot een minimum. Klantcontact verloopt voornamelijk via telefoon, e-mail of Skype.
  • Onze werknemers hebben de mogelijkheid om thuis te werken indien dat echt nodig is.
  • Werknemers die op kantoor werken wordt gevraagd mee te werken aan extra maatregelen op het gebied van hygiëne.
Mocht je vragen hebben over bovenstaande richtlijnen of advies nodig hebben over interne of externe bedrijfscommunicatie neem dan contact op met Rien Tholenaar. Bel 06-12174933 of mail rien@ritho.nl.

BENIEUWD NAAR ONZE WERKWIJZE?

Neem contact met ons op

Ga met ons in zee

Zit je verlegen om advies, heb je een vraag naar aanleiding van onze (geleverde) diensten of wil je een offerte aanvragen? Bel ons gerust. Wij staan voor je klaar.

Start vandaag (werk/projecten/blogs)
reCAPTCHA
Niels Havermans
Webdeveloper & vormgever, niels@ritho.nl

Wij werken samen met

Contact

RITHO Online Specialist
Kalisbuurt 1
4698 CN Oud-Vossemeer
0166-672102
info@ritho.nl

Blijf op de hoogte

Werken met duidelijke taal, korte lijnen en een persoonlijke aanpak heeft ons gebracht waar we nu staan. Daar zijn we bijzonder trots op!