Mobile first! Google rankt op basis van mobiel-vriendelijkheid
Mobile first! Google rankt op basis van mobiel-vriendelijkheid

Harmen Verwijs
8 mei 2017

Mobile first! Google rankt op basis van mobiel-vriendelijkheid

Geplaatst op 8 mei 2017 door

Als mensen zoeken op Google, doen ze dat tegenwoordig vooral op een mobiel apparaat. Google geeft gebruiksvriendelijke mobiele websites daarom sinds dit jaar voorrang in de zoekresultaten. Een website die niet geschikt is voor mobiel gebruik wordt dus eigenlijk afgestraft d.m.v. een lagere ‘ranking’.

Volgens Google is een website geschikt voor een mobiel apparaat als de tekst leesbaar is zonder in te zoomen of in de breedte te hoeven scrollen. Het gebruik van software die niet op een smartphone werkt, bijvoorbeeld Flash, wordt sterk afgeraden. Is uw website op dit moment nog niet responsive? Bedenk dan goed waarom u ervoor kiest niet op een responsive website over te stappen.

Bedenk goed waarom u ervoor kiest niet op een mobiel-vriendelijke website over te stappen.
Harmen Verwijs

Omschakeling

Aangezien de helft van de websitebezoekers een mobiel apparaat gebruikt, komt bij vijftig procent van de bezoekers alleen de mobiele versie van uw website in beeld. Als wij een website ontwerpen, beginnen wij tegenwoordig eerst met de mobiele website, vanuit daar werken wij toe naar een desktopversie. Precies tegenovergesteld van hoe wij vroeger werkten.

Ook het inrichten van de website vraagt om een andere aanpak dan vroeger. Op een website die geschikt is voor de smartphone is nu eenmaal minder plek voor content dan op een desktop-versie. Het is daarom belangrijk om doordachte keuzes over relevante content te maken.

Is uw website al geschikt voor mobiel gebruik?

De volgende zaken zijn voor een goede mobiele website belangrijk:

  • Voor een mobiele website geldt vooral: houd het kort. Grote lappen tekst zijn op een klein scherm niet fijn om te lezen. De gemiddelde gebruiker heeft geen zin om hele pagina’s door te moeten scrollen.
  • Mobiel = snelheid. Zorg dat de laadsnelheid van de website zo optimaal mogelijk is.
  • Zorg dat de meest relevante info snel en makkelijk te bereiken is. De vormgeving van een website is belangrijk, maar komt op nummer twee.

Check of uw website responsive is en wat u eventueel nog kunt verbeteren. Neem contact met ons op als u nog geen mobiel-vriendelijke website hebt.


Geef een reactie

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief!