Wat is het geheim achter een succesvolle webshop?
Wat is het geheim achter een succesvolle webshop

Rien Tholenaar
21 maart 2018

Wat is het geheim achter een succesvolle webshop?

Geplaatst op 21 maart 2018 door

De tijd dat pioniers steenrijk werden van het gat in de online markt lijkt inmiddels  mijlenver achter ons te liggen. De afgelopen jaren hebben steeds meer goudzoekers en schatgravers zich op de onstuimig groeiende online verkoop gestort, maar slechts een beperkte groep ondernemers haalt het beoogde rendement uit een webshop. Waar ligt dat aan?

In de praktijk ervaar ik steeds weer dat het opzetten van een goede webshop enorm wordt onderschat. Het is echt totaal iets anders dan het aantrekkelijk inrichten van een winkel met een mooie etalage. Bij het opzetten, onderhouden, actualiseren en promoten van een professionele webshop komt veel meer kijken dan menigeen denkt.

"Een panklare succesgarantie voor een webshop kan ik helaas niet afgeven"

Een panklare succesgarantie voor een webshop kan ook ik helaas niet afgeven. Wel weet ik als ervaren online marketeer en creatieve strateeg welke stappen u moet zetten om tot succesvolle online verkoop te komen. Het begint – zoals altijd – met een gedegen plan. In dat plan moet sowieso staan wat u gaat verkopen, hoe u uw producten wilt presenteren, op wie u u gaat richten, hoe u het onderhouden, beheren en actualiseren van uw webshop gaat borgen, hoe u de facturatie en online betaling gaat regelen, hoe u de postverzending of het transport van de bestellingen op gaat pakken en last but not least hoe u de online marketing (promotie en vindbaarheid) van uw online winkel goed op poten zet.

Tja, dat is een waslijst aan aandachtspunten hè? Zeker voor diegenen die denken met een webshop min of meer slapend rijk te worden is dit vaak ontnuchterend. Samen met mijn creatieve en technische collega’s heb ik al veel mooie en goedlopende webshops voor opdrachtgevers uit verschillende branches op mogen zetten. Wat u verkoopt en hoe scherp de tarieven zijn speelt zeker een belangrijke rol bij dat succes, maar er komt dus heel veel meer bij kijken. Als de moed u na het lezen van deze blog nog niet in de schoenen is gezakt en u hebt ambitieuze plannen om een goede webshop op te zetten, kom dan met uw winkelwagentje eerst eens even bij mij langs. Onder het genot van een kopje koffie leg ik graag uit dat ook op de online markt uw gulden een daalder waard is, mits u het goed aanpakt.


Reacties zijn gesloten.

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief!